Aquakids

Snorkling med børn

Få tips og tricks til at snorkle med dine børn.

Lær dit barn at snorkle

Snorkling er helt fantastisk at gøre med sine børn. Der åbner sig en ny verden for dem under vandet og det er en aktivitet, hvor man kan blive bedre og bedre med årene. Med tiden kan man måske dyrker undervandsjagt og har man et GoPro kamera kan man jo med fordel forsøge sig med den svære disciplin at fotografere under vand. Det er rigtigt sjovt og giver også gode minder.

Hvordan lærer man børn at snorkle?

Det kan være en rigtig god idé at tegne for børnene, hvad snorkling er (afhængigt af deres alder selvfølgelig). Du skal dels forklare dem, hvordan de trækker vejret og hvorfor bølger kan være irriterende, når man snorkler og hvad der sker med snorklen, når man dykker under overfladen med snorklen. Er børnene store nok, kan du også forklare dem, hvordan de med et pust tømmer snorklen for vand og hvordan de kan folde sammen på midten og dykke direkte mod bunden.

Hvornår kan børn snorkle?

Mange forældre vil gerne snorkle med deres børn og stiller sig selv spørgsmålet "Hvornår kan børn snorkle?". Det er jo et rigtigt godt spørgsmål, som jeg vil forsøge at besvare her.

Børn skal selvfølgelig være trygge ved vandet før du kan bede dem stikke hovedet under vand og trække vejret under vand. Som udgangspunkt er det jo unaturligt for os at trække vejret under vand, så det kræver lidt tilvænning. Mange børn vil holde vejret første gang de har en snorkel i munden. Så det kan være en rigtig god idé, at I øver snorkelteknikken i en svømmehal, inden I sætter kursen mod en strand.

Hvis dit barn kan svømme (også selvom det er med bælte og luffer), så kan I godt eksperimentere med at snorkle også.

Som udgangspunkt kan børn omkring 3 år godt forstå og bruge en snorkel, men typisk ved 4-5 års alderen synes de, det er rigtigt sjovt.

Sønnike og mig der snorkler

Se flere snorkelsæt her.

Inspiration

Til hverdag kan man jo ikke snorkle meget. Så derfor ynder jeg at følge med nogle dygtige fotografers undervandseventyr på Instagram. Her er et par af dem, jeg følger for at nyde et snorkeleventyr i hverdagen.

Kimi Swimmy

Perin James

Cinematowski

Valg af snorkelsæt

Det snorkelsæt, som jeg har på på billedet herover er fra 1999. Billedet er taget i 2023. Dvs. det er 24 år gammelt. Det holder stadig tæt og sidder fantastisk. Det gør det, fordi det er kvalitet.

Og det er så den ene grund til at jeg vil anbefale, at du køber et snorkelsæt i høj kvalitet, når du skal ud at købe dykkermaske og snorkel.

Men den anden og langt vigtigere grund er, at mange af de billige lavkvalitets snorkelsæt jo desværre har svært ved at sluttet tæt, er utætte eller besværlige at justere. Og når først du er ude i vandet, så vil du ikke have din snorkeloplevelse ødelagt af vand i masken, i snorklen eller at du træder vande, mens du justerer dine maske.

Køb snorkeludstyr

OBS: Jeg er ikke helt upartisk i denne anbefaling, da jeg er gift med hende, der sælger varen. Men ...

Vil klart anbefale at du køber svømmebriller til dine børn her. Hun har kun udvalgt svømmebriller af god kvalitet. Du kan også finde flere snorkelsæt på siden.